Împreună construim o identitate vizuală pentru firma ta, care să rezoneze cu publicul tău țintă.
Conținutul articolului
Ce pachet de logo design ți se potrivește?
Dacă ai ajuns pe această pagină, cel mai probabil ești în căutare de servicii de logo design pentru afacerea ta. În ziua de astăzi opțiunile sunt mai variate și mai numeroase ca niciodată până acum, iar acest lucru probabil ți-a dat de furcă până acum. Este greu să te hotărăști la o variantă potrivită, însă noi am scris acest articol fix cu acest scop: a te ajută să găsești soluția potrivită pentru tine și afacerea ta, în materie de logo design și branding. Vom folosi ca exemplu de pachetele și serviciile noastre, deoarece pe acestea noi le cunoaștem pe deplin și suntem în măsură de a le recomanda. Dar principiile de bază le poți folosi mai departe în research-ul tău pentru a alege serviciile de identitate vizuală ce rezonează cu tine.
Pentru a înțelege mai bine acest articol, cel mai bine începem prin a vorbi puțin despre importanța unui logo pentru o afacere. Dacă este un logo necesar, care sunt beneficiile acestuia și ce anume ar trebui să reprezinte sunt doar câteva dintre punctele pe care le vom acoperi în această introducere.
Ai nevoie de un logo pentru afacerea ta?
Începem cu începutul: ai nevoie de un logo pentru afacerea ta? Răspunsul simplu este: da! Ba chiar mai mult, chiar dacă nu ai creat un logo cu ajutorul unei agenții sau al unui designer, cât de curând vei avea deja un logo. Însă acesta va fi acel tip de logo ce îți poate afecta afacerea mai mult decât ți-o poate ajuta. Dar pentru a înțelege de ce, hai să definim compoziția unui logo și din ce elemente poate fi format. În compoziția simplă un logo poate fi format din:
- Compoziție logo din text / denumirea firmei – acest tip de logo este format doar din text, cum ar fi denumirea firmei sau a brandului tău. Ca exemple te poți gândi la logo-urile: Zara, NASA (textul) sau IBM.
- Compoziție logo din simbol – acest tip de logo este reprezentat printr-un singur element grafic, folosit solitar, fără text, denumirea firmei sau alte elemente. Exemple de astfel de logo-uri sunt: Apple sau simbolul Nike – folosit singur.
- Compoziție logo din simbol și text – acest tip de logo este compus din ambele elemente prezentate mai sus, care pot fi folosite împreună sau separat, dar împreună compun logo-ul principal al companiei care îl folosește. Aceasta este probabil cea mai folosită compoziție de logo, având exemple ca Microsoft sau Adidas.
- Compoziție logo tip emblemă – aici vorbim de o combinație de elemente ce formează un logo tip emblemă. Acesta poate fi o compoziție formată din elemente text, simboluri și elemente grafice abstracte, sau poate fi format doar din text înconjurat de alte elemente grafice simple. Exemple de astfel de logo-uri sunt mai multe, printre care: IKEA, emblema de la NASA, Starbucks în care textul înconjoară vestitul simbol, Buger King, iar lista poate continua.
Compoziție logo din text
Compoziție logo din simbol
Compoziție logo din simbol și text
Compoziție logo tip emblemă
Aceasta este o simplă exemplificare a compozițiilor de logo-uri, dar nu se opresc aici. Tipurile de logo-uri pot fi ramificate în și mai multe categorii, dar ne-am rezumat la acestea pentru a înțelege, pe scurt, ce anume poate fi considerat a fi un logo.
De ce să creezi un logo personalizat pentru afacerea ta?
Revenind la ideea anterioară, chiar dacă nu ai apelat la un profesionist pentru a crea un logo sau chiar dacă nu ai creat direct un logo pentru afacerea ta, vei ajunge cu siguranță să ai un logo, indirect. Acest lucru se va întâmpla când vei începe să folosești numele firmei sau al afacerii tale, singur, în elemente grafice. Fie că este vorba de a pune numele într-un flyer, pe geamul magazinului sau pe cărțile de vizită, acel element grafic va deveni primul tău logo. Fontul ales, culorile, grosimea scrisului sau modul de a scrie numele companiei vor avea un impact direct asupra modului în care imaginea firmei tale va fi interpretată.
Drept urmare, poți ajunge să ai un logo fără a-ți da seama, iar alegerile făcute în scrierea numelui vor influența percepția privitorilor asupra afacerii tale. În momentul în care vei începe a folosi mai multe stiluri în scrierea numelui afacerii, acestea vor crea o discordanță în imaginea afacerii tale, creând confuzie în rândul clienților, devenind astfel foarte greu de reținut sau de recunoscut.
În concluzie, afacerea ta va ajunge să aibă un logo (sau mai multe), indiferent dacă a fost ales de tine sau s-a creat în mod indirect. Iar acesta te poate ajuta sau îți poate afecta afacerea. Dar acest lucru poate fi rezolvat rapid, prin a fi alegerea ta de a crea un logo și a transfera acest task în mâna profesioniștilor.
Beneficiile unui logo personalizat
Alegerea de a avea un logo personalizat pentru afacerea ta aduce mai multe beneficii, iar folosirea corectă a acestuia crește exponențial rezultatele. Dar care sunt beneficiile unui logo personalizat, creat în concordanță cu afacerea ta? Păi hai să enumerăm câteva dintre acestea:
- Exprimarea valorilor și personalității afacerii în câteva secunde.
- Memorabilitate în rândul persoanelor ce au interacționat cu afacerea ta.
- Profesionalism și seriozitate.
- Atractiv pentru publicul tău țintă.
- Oferă o direcție creativă care te va ajuta în dezvoltarea afacerii.
- Va spori încrederea firmei pentru parteneri, clienți și potențiali clienți.
- Te va ajuta în promovarea afacerii.
- O concordanță între imaginea vizuală și experiența oferită de compania ta clienților tăi, o pot transforma dintr-o simplă firmă într-un brand de încredere.
Ai un proiect pe care dorești să îl dezvoltăm împreună?
Pachetele de logo design și identitate vizuală
Acum că am definit importanța unui logo pentru afacerea ta, beneficii și tipuri de logo-uri, este timpul să trecem la partea de pachete de logo design și identitate vizuală. Acestea au fost gândite pentru a oferi soluții pentru orice afacere la început de drum, dar și pentru afaceri pregătite de un rebranding. Noi am împărțit serviciile de logo design în 3 pachete de bază, care se adaptează după cerințele și nevoile fiecărui business.
Cele trei pachete de bază sunt: Basic, Standard și Startup. Acestea sunt urmate de pachetul cu numărul 4 – Identity. Pachetul Identity este un pachet configurabil care include mai multe servicii și produse, destinat pentru proiecte mari . Dar înainte de a prezenta pachetele, considerăm necesar a detalia câteva dintre elementele care se regăsesc în acestea. Astfel poți înțelege mai ușor pachetele și ce elemente ai nevoie pentru a-ți atinge scopurile setate pentru afacerea ta.
Definiții ale elementelor din pachetele de creare logo design
- Modele de Logo – fiecare pachet în parte are la bază un număr de modele de logo. Acestea reprezintă conceptele (modelele) unice și diferite de logo-uri ce vor fi create pentru fiecare pachet în parte.
- Modificări – această specificație reprezintă numărul de modificări (sau revizii) incluse în pachetele de logo design. Modificările se vor efectua asupra primelor modele de logo trimise, nu includ și crearea de noi concepte. O modificare reprezintă o serie de schimbări pe care le dorești la logo, trimise o dată. Deci numărul de modificări reprezintă o serie de revizii asupra primelor modele de logo.
- Fișierele logoului final – toate pachetele includ atât fișiere web (raster) cât și fișiere vectoriale. Pe scurt, fișierele web sunt folosite pentru mediul online, iar fișierele vectoriale la expunerea într-o formă fizică. Pentru a afla mai multe despre diferențele dintre cele două tipuri de fișiere, poți găsi informații suplimentare pe pagina noastră de vectorizare logo.
- Fișierele logo alb-negru – una dintre caracteristicile principale pe care le are un logo bun este acela de a se putea expune și în culori alb-negru, fără a se schimba forma acestuia. Acesta este un factor foarte important pentru noi în momentul dezvoltării unui logo, iar fișierele alb-negru reprezintă fix acest lucru – logo-ul în versiunea alb-negru.
- Scurt ghid logo – aici devine puțin mai interesant! Acest scurt ghid logo este un fișier de o pagină în care sunt prezentate câteva informații despre compoziția logo-ului, mai exact culorile folosite (în coduri RGB, CMYK, HEX și Pantone – PMS) cât și denumirile fonturilor folosite. Acesta este de mare ajutor în a menține o continuitate a brandului prin folosirea culorilor și fonturilor în elementele de design viitoare. Aceste informații pot fi folositoare și la dezvoltarea site-ului companiei, folosind codurile HEX din fișier ca și culori de bază în design-ul acestuia.
- Manual de identitate vizuală (sau Logo Style Guide) – acest ghid al logo-ului este o versiune mult mai detaliată decât versiunea de scurt ghid logo. Acesta este un manual de 6-7 pagini în care este explicat logo-ul, moduri de folosire, spațiere, culori, paletă de culori, fonturi și fonturi pentru print și web, design stationery și alte elemente surpriză. Practic acesta este un ghid detaliat de folosire a logo-ului și a identității vizuale a brandului tău.
- Pachet Social Media – aici ne referim la dezvoltarea de elemente grafice care să te ajute în a personaliza paginile de social media ale companiei tale în stilul identității sale vizuale. Aici poate fi vorba de elemente de design ca: logo în format social media optimizat pentru a fi folosit ca poză de profil, cover social media optimizat pentru orice device, template-uri de postări și alte elemente de design pentru social media de care un business poate avea nevoie.
- Design cărți de vizită și foaie antet – create în conformitate cu stilul și identitatea vizuală proaspăt creată. Acestea includ doar design-ul cu fișiere finale pregătite pentru tipărire, însă nu și versiuni tipărite.
- Design de produs/ambalaj – dacă odată cu business-ul tău lansezi și unul sau mai multe produse, sau ai nevoie de un rebranding în care incluzi și produsele deja existente, prin acest serviciu putem dezvolta designul de produs și/sau de ambalaj care să fie în același stil cu identitatea vizuală a brandului tău.
- Realizare de fonturi custom – prin acest serviciu ne referim practic la crearea unui font sau a unei familii de fonturi unice special pentru business-ul tău. Realizarea de fonturi custom se adresează în special business-urilor care au un plan bine definit și o viziune clară deja formată despre valorile, misiunea și scopurile sale. Și doresc un font sau o familie de fonturi care să le reprezinte și care să le ajute în exprimarea acestora, fonturile finale fiind apoi folosite mai departe în toate materialele de design ale brandului.
- Site de prezentare sau magazin online – dacă nu ai deja un site de prezentare sau un magazin online pentru afacerea ta, cu siguranță ai nevoie de unul dintre ele. A avea un site a devenit o necesitate pentru toate business-urile din ziua de astăzi, facilitând expunerea lor în mediul online și conectarea cu potențiali clienți sau parteneri. Dacă dorești să construiești un site nou sau să refaci un site pentru afacerea ta, te putem ajuta cu acest aspect.
Ești pregătit să începem crearea identității vizuale a afacerii tale?
Comandă crearea unui logo pentru afacerea ta
Acestea sunt pachetele noastre de logo design și identitate vizuală, iar după cum poți vedea, acoperă o multitudine de necesități ale unei afaceri. De la crearea de logo la design de papetărie, design social media, creare site, manual de identitate vizuală și altele. Toate acestea sunt elemente ce te vor ajuta la expunerea identității vizuale a afacerii tale într-un mod profesionist. Repetiția și consistența sunt printre factorii principali ce îți pot ajuta compania să fie ușor de reținut și de recunoscut de către audiența ta. Iar elementele pe care le oferim au exact acest scop.
Completează formularul nostru și contactează-ne pentru a discuta despre proiectul tău. Împreună putem descoperi elementele de care afacerea ta are nevoie și putem pune la punct o soluție personalizată pentru tine.