fbpx

Ce pachet de logo design ți se potrivește?

Explicăm importanța unui logo pentru afacerea ta, pachetele de logo design și te ajutăm să găsești soluțiile potrivite pentru tine și afacerea ta!

Împreună construim o identitate vizuală pentru firma ta, care să rezoneze cu publicul tău țintă.

Dacă ai ajuns pe această pagină, cel mai probabil ești în căutare de servicii de logo design pentru afacerea ta. În ziua de astăzi opțiunile sunt mai variate și mai numeroase ca niciodată până acum, iar acest lucru probabil ți-a dat de furcă până acum. Este greu să te hotărăști la o variantă potrivită, însă noi am scris acest articol fix cu acest scop: a te ajută să găsești soluția potrivită pentru tine și afacerea ta, în materie de logo design și branding. Vom folosi ca exemplu de pachetele și serviciile noastre, deoarece pe acestea noi le cunoaștem pe deplin și suntem în măsură de a le recomanda. Dar principiile de bază le poți folosi mai departe în research-ul tău pentru a alege serviciile de identitate vizuală ce rezonează cu tine.

Pentru a înțelege mai bine acest articol, cel mai bine începem prin a vorbi puțin despre importanța unui logo pentru o afacere. Dacă este un logo necesar, care sunt beneficiile acestuia și ce anume ar trebui să reprezinte sunt doar câteva dintre punctele pe care le vom acoperi în această introducere.

Importanța unui logo pentru o afacere

Începem cu începutul: ai nevoie de un logo pentru afacerea ta? Răspunsul simplu este: da! Ba chiar mai mult, chiar dacă nu ai creat un logo cu ajutorul unei agenții sau al unui designer, cât de curând vei avea deja un logo. Însă acesta va fi acel tip de logo ce îți poate afecta afacerea mai mult decât ți-o poate ajuta. Dar pentru a înțelege de ce, hai să definim compoziția unui logo și din ce elemente poate fi format. În compoziția simplă un logo poate fi format din:

 • Compoziție logo din text / denumirea firmei – acest tip de logo este format doar din text, cum ar fi denumirea firmei sau a brandului tău. Ca exemple te poți gândi la logo-urile: Zara, NASA (textul) sau IBM.
 • Compoziție logo din simbol – acest tip de logo este reprezentat printr-un singur element grafic, folosit solitar, fără text, denumirea firmei sau alte elemente. Exemple de astfel de logo-uri sunt: Apple sau simbolul Nike – folosit singur.
 • Compoziție logo din simbol și text – acest tip de logo este compus din ambele elemente prezentate mai sus, care pot fi folosite împreună sau separat, dar împreună compun logo-ul principal al companiei care îl folosește. Aceasta este probabil cea mai folosită compoziție de logo, având exemple ca Microsoft sau Adidas.
 • Compoziție logo tip emblemă – aici vorbim de o combinație de elemente ce formează un logo tip emblemă. Acesta poate fi o compoziție formată din elemente text, simboluri și elemente grafice abstracte, sau poate fi format doar din text înconjurat de alte elemente grafice simple. Exemple de astfel de logo-uri sunt mai multe, printre care: IKEA, emblema de la NASA, Starbucks în care textul înconjoară vestitul simbol, Buger King, iar lista poate continua.
compozitie-logo-text-zara-exemplu

Compoziție logo din text

compozitie-logo-simbol-apple-exemplu

Compoziție logo din simbol

compozitie-logo-simbol-text-microsoft-exemplu

Compoziție logo din simbol și text

compozitie-logo-emblema-ikea-exemplu

Compoziție logo tip emblemă

Aceasta este o simplă exemplificare a compozițiilor de logo-uri, dar nu se opresc aici. Tipurile de logo-uri pot fi ramificate în și mai multe categorii, dar ne-am rezumat la acestea pentru a înțelege, pe scurt, ce anume poate fi considerat a fi un logo.

Revenind la ideea anterioară, chiar dacă nu ai apelat la un profesionist pentru a crea un logo sau chiar dacă nu ai creat direct un logo pentru afacerea ta, vei ajunge cu siguranță să ai un logo, indirect. Acest lucru se va întâmpla când vei începe să folosești numele firmei sau al afacerii tale, singur, în elemente grafice. Fie că este vorba de a pune numele într-un flyer, pe geamul magazinului sau pe cărțile de vizită, acel element grafic va deveni primul tău logo. Fontul ales, culorile, grosimea scrisului sau modul de a scrie numele companiei vor avea un impact direct asupra modului în care imaginea firmei tale va fi interpretată. Drept urmare, poți ajunge să ai un logo fără a-ți da seama, iar alegerile făcute în scrierea numelui vor influența percepția privitorilor asupra afacerii tale. În momentul în care vei începe a folosi mai multe stiluri în scrierea numelui afacerii, acestea vor crea o discordanță în imaginea afacerii tale, creând confuzie în rândul clienților, devenind astfel foarte greu de reținut sau de recunoscut.

În concluzie, afacerea ta va ajunge să aibă un logo (sau mai multe), indiferent dacă a fost ales de tine sau s-a creat în mod indirect. Iar acesta te poate ajuta sau îți poate afecta afacerea. Dar acest lucru poate fi rezolvat rapid, prin a fi alegerea ta de a crea un logo și a transfera acest task în mâna profesioniștilor.

Alegerea de a avea un logo personalizat pentru afacerea ta aduce mai multe beneficii, iar folosirea corectă a acestuia crește exponențial rezultatele. Dar care sunt beneficiile unui logo personalizat, creat în concordanță cu afacerea ta? Păi hai să enumerăm câteva dintre acestea:

 • Exprimarea valorilor și personalității afacerii în câteva secunde.
 • Memorabilitate în rândul persoanelor ce au interacționat cu afacerea ta.
 • Profesionalism și seriozitate.
 • Atractiv pentru publicul tău țintă.
 • Oferă o direcție creativă care te va ajuta în dezvoltarea afacerii.
 • Va spori încrederea firmei pentru parteneri, clienți și potențiali clienți.
 • Te va ajuta în promovarea afacerii.
 • O concordanță între imaginea vizuală și experiența oferită de compania ta clienților tăi, o pot transforma dintr-o simplă firmă într-un brand de încredere.

Ai întrebări sau dorești să lucrăm împreună la proiectul tău?

Pachete de logo design și identitate vizuală

Acum că am definit importanța unui logo pentru afacerea ta, beneficii și tipuri de logo-uri, este timpul să trecem la partea de pachete de logo design și identitate vizuală. Acestea au fost gândite pentru a oferi soluții pentru orice afacere la început de drum, dar și pentru afaceri pregătite de un rebranding. Noi am pus la punct 3 pachete de logo design predefinite, dar care pot fi personalizate folosind serviciile extra puse la dispoziție în formularul de comandă.

Cele trei pachete predefinite sunt următoarele: BasicStartup și Identity. Dar înainte de a prezenta pachetele, considerăm necesar a defini specificațiile acestora. Astfel poți înțelege mai ușor ce reprezintă fiecare specificație și poți lua o decizie calculată în legătură cu pachetul potrivit pentru afacerea ta.

Specificațiile care merită definite sunt:

 • Modele de Logo – fiecare pachet în parte are la bază un număr de modele de logo. Acestea reprezintă conceptele (modelele) unice și diferite de logo-uri ce vor fi create pentru fiecare pachet în parte. Se pot crea modele de logo suplimentare celor din pachetul comandat, dar la un cost suplimentar de 150€ per model.
 • Modificări – această specificație reprezintă numărul de modificări (sau revizii) incluse în pachetele de logo design. Modificările se vor efectua asupra primelor modele de logo trimise, nu includ și crearea de noi concepte. O modificare reprezintă o serie de schimbări pe care le dorești la logo, trimise o dată. Deci numărul de modificări reprezintă o serie de revizii asupra primelor modele de logo.
 • Fișierele logo-ului final – toate pachetele includ atât fișiere web (raster) cât și fișiere vectoriale. Pe scurt, fișierele web sunt folosite pentru mediul online, iar fișierele vectoriale la expunerea într-o formă fizică. Pentru a afla mai multe despre diferențele dintre cele două tipuri de fișiere, poți găsi informații suplimentare pe pagina noastră de vectorizare logo.
 • Fișierele logo alb-negru – una dintre caracteristicile principale pe care le are un logo bun este acela de a se putea expune și în culori alb-negru, fără a se schimba forma acestuia. Acesta este un factor foarte important pentru noi în momentul dezvoltării unui logo, iar fișierele alb-negru reprezintă fix acest lucru – logo-ul în versiunea alb-negru.
 • Scurt ghid logo – aici devine puțin și mai intersant! Acest scurt ghid logo este un fișier de o pagină în care sunt prezentate câteva informații despre compoziția logo-ului, mai exact culorile folosite (în coduri RGB, CMYK, HEX și Pantone – PMS) cât și denumirile fonturilor folosite. Acesta este de mare ajutor în a menține o continuitate a brandului prin folosirea culorilor și fonturilor în elementele de design viitoare. Aceste informații pot fi folositoare și la dezvoltarea site-ului companiei, folosind codurile HEX din fișier ca și culori de bază în design-ul acestuia. Acesta poate fi comandat la orice pachet de logo folosind serviciile extra din formularul de comandă.
 • Logo style guide – acest ghid al logo-ului este o versiune mult mai detaliată decât versiunea de scurt ghid logo. Acesta este un manual de 6-7 pagini în care este explicat logo-ul, moduri de folosire, spațiere, culori, paletă de culori, fonturi și fonturi pentru print și web, design stationery și alte elemente surpriză. Practic acesta este un ghid detaliat de folosire a logo-ului și a identității vizuale a brandului tău. Este disponibil doar în pachetul Identity, dar poate fi adăugat la orice pachet cu ajutorul serviciilor extra din formularul de comandă, pentru un cost suplimentar începând de la 500€.
 • Logo și Cover pentru facebook – acestea cred că sunt destul de clare, dar le putem detalia puțin. Practic logo-ul pentru facebook va include câteva fișiere ale logo-ului optimizate pentru a fi folosite ca poze de profil pentru facebook (posibil compatibile pentru orice rețea de socializare), iar cover-ul pentru facebook va include un design de cover în stil cu identitatea vizuală, optimizat pentru a fi folosit.. ca și cover pe pagina de facebook.
 • Design cărți de vizită și foaie antet – create în conformitate cu stilul și identitatea vizuală proaspăt creată. Acestea includ doar design-ul cu fișiere finale pregătite pentru tipărire, însă nu și versiuni tipărite.
 • Wallpaper – se vor crea 1-2 modele de wallpaper cu logo-ul final ce pot fi folosite pe calculatoarele companiei.
 • Primele modele gata în 3-5 zile lucrătoare – acest termen de livrare este valabil pentru primele modele de logo și se vor aplica începând cu data semnării contractului și plata avansului.
Pachet

Basic

300€
250€
Nu se aplică TVA
Primele concepte în 3-5 zile lucrătoare
Pachet

Startup

500€
350€
Nu se aplică TVA
Primele concepte în 3-5 zile lucrătoare
Pachet

Identity

1000€
750€
Nu se aplică TVA
Primele concepte în 3-5 zile lucrătoare

Acestea sunt pachetele noastre de logo design și identitate vizuală, iar după cum poți vedea, acoperă o multitudine de necesități ale unei afaceri. De la crearea de logo la design cărți de vizită, foaie antet, cover de facebook și chiar logo style guide. Toate acestea sunt elemente ce te vor ajuta la expunerea identității vizuale a afacerii tale într-un mod profesionist. Repetiția și consistența sunt printre factorii principali ce îți pot ajuta compania să fie ușor de reținut și de recunoscut de către audiența ta. Iar elementele pe care le oferim au exact acest scop!

Recomandarea noastră este, desigur, pachetul 03. Identity deoarece acesta oferă tot ce ai nevoie pentru a pune bazele unei identități vizuale bine definite. Elementele de branding aferente (cărți de vizită, foi antet, elemente facebook etc.) vor oferi acea repetiție și consistență menționată anterior, iar Logo Style Guide va oferi instrucțiunile de a expune identitatea vizuală într-un mod corect în materialele viitoare. Acest pachet este și varianta cea mai rentabilă, comparând cu a comanda individual toate elementele incluse.

Dar desigur, știm cum este la început de drum, bugetul fiind un factor foarte important. De aceea considerăm că serviciile extra sunt o soluție salvatoare, făcând posibilă personalizarea primelor două pachete de logo design, 01. Basic și 02. Startup. Astfel îți poți crea pachetul perfect pentru tine, cu specificațiile pe care le dorești.

De exemplu, poți alege pachetul 01. Basic la 250€ împreună cu serviciul extra Logo Style Guide la 500€ și poți avea logo-ul și instrucțiuniile de folosire ale acestuia. Sau poți alege pachetul 02. Startup la care poți adăuga design cărți de vizită și foaie antet, astfel încât să ai acoperită partea de logo design, un scurt ghid al logo-ului dar și partea de stationery design.

Alte servicii extra ce sunt disponibile în formularul de comandă includ:

 • Livrare Express – primele modele de logo vor fi gata în maxim 24 de ore de la semnarea contractului și plata avansului.
 • Creare semnătură e-mail – design personalizat de semnătură pentru e-mail într-un stil congruent cu identitatea vizuală.
 • Creare site de prezentare – pentru a-ți dezvolta și sediul online al companiei tale.

Dacă niciunul dintre aceste pachete nu sunt soluția potrivită pentru tine, ne poți contacta pentru a discuta și a pune la punct o soluție complet personalizată pentru afacerea ta!

Împreună construim o identitate vizuală pentru firma ta, care să rezoneze cu publicul tău țintă.